Jedną z jesiennych płytek, które chciałam pokazać Wam w tym tygodniu jest płytka B. loves plates Spooky Halloween. Ja tego święta nie obchodzę, ani nie tworzę paznokci z tym związanych, jednak uznałam, że warto tę propozycję zamieścić w naszym tygodniu Fall Stamping Week.
Podeszłam do tematu całkowicie inaczej i stworzyłam paznokcie inspirowane ciastem dyniowym. Ale nie byle jakim, a takim polanym pyszną czekoladową polewą. Wyszło naprawę pysznie i aż zachciało mi się takiego ciasta spróbować!
Na pomysł wpadła moja siostra, a ja tylko dopracowałam szczegóły. Jednym z nich są paznokcie wskazujący i środkowy, gdzie pojawił się zwykły lakier, a nie tak jak mogłoby się wydawać piaskowy. Nie miałam niestety piaskowego lakieru w takim ładnym odcieniu, więc po prostu mocniej poprzyciskałam gąbeczkę do wykonywania gradientu, tak aby resztki zostały na płytce. Dzięki temu uzyskałam efekt przekrojonego ciacha, z którego oczywiści spływa ciepła czekolada!
Do wykonania użyłam:
- brązowy - Colour Alike #Chestnut,
- pomarańczowy - Astor Quick & Shine #307 A Taste of Summer,
- beżowy - Orly Breathable #Bare Necessity,
- ciemniejszy pomarańczowy - Sally Hansen Xtreme wear #150,
- zielony - Orly #Olive You Kelly.
Ale mega smaczny pomysł na paznokcie! :)
OdpowiedzUsuń